Een Mystery Guest is in veel branches een bekend fenomeen. Ook voor het testen van de beveiliging kan de Mystery Guest waardevol zijn. Een Mystery Guest legt niet alleen lekken in de fysieke beveiliging bloot, maar geeft ook inzicht in houding en gedrag van uw medewerkers als het gaat om ‘visite’ van ongenode gasten.

Fysieke beveiliging

De eerste uitdaging van een Mystery Guest is het zien binnen te komen bij uw bedrijf. De Mystery Guest voert hiervoor een vooronderzoek uit en raadpleegt onder andere open bronnen. Mogelijk dat er een verkennend onderzoek op locatie wordt uitgevoerd, om zodoende tot een ‘aanvalsplan’ te komen.

 

Houding en gedrag

Eenmaal binnen, zal de Mystery Guest zich door het pand bewegen, op zoek naar vertrouwelijke informatie en risicovolle situaties vanuit een (informatie)beveiligingsoogpunt. Maar wat doen uw medewerkers als een onbekende zonder begeleiding over de gangen loopt? Lukt het de Mystery Guest om tot gevoelige ruimtes door te dringen zonder daarbij aangesproken te worden? Maakt het verschil als de onbekende bezoeker zich op een bepaalde manier kleedt, en durven zij de Mystery Guest aan te spreken? Het reageren op de aanwezigheid van mogelijk ongenode gasten vergt een gezond beoordelingsvermogen van de medewerkers.

 

Awareness

Een Mystery Guest bezoek is na onze opdracht in veel gevallen gespreksstof voor uw medewerkers. Zeker als zij worden betrokken in de resultaten die bekend zijn geworden.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via:

+31 (0) 35 601 1214
 office@vest.nl