Nieuws

vrijdag 25 maart 2016

Valse e-mails

Toename phishing en malware

In 2015 kreeg het meldpunt fraudehelpdesk een recordaantal van 123.000 meldingen binnen van nep e-mails. In de meeste gevallen probeerden oplichters de ontvangers te verleiden tot het afstaan van gegevens als gebruikersnaam en wachtwoorden. Daarnaast is er een flinke toename te zien in het aantal valse e-mails met kwaadaardige software. In de eerste helft van maart steeg het aandeel e-mails met malware naar 10% van het totale aantal nep-mails (in januari en februari was dit nog 2%). Lees hier het hele nieuwsbericht >

Phishing-acties
Regelmatig voeren wij in opdracht van diverse organisaties phishing-acties uit. In de meeste gevallen lukt het ons toch nog om een aanzienlijk deel van medewerkers te verleiden om te klikken op een link en het achterlaten van gevoelige informatie, dit onder het mom van bijvoorbeeld een (win)actie of marktonderzoek.

Ondanks de publieke voorlichtingscampagnes over veilig internetgebruik en phishing adviseren wij om medewerkers binnen organisaties te blijven wijzen op de gevaren van valse e-mails. De uitvoering van een phishing-actie kan dit goed ondersteunen. De weerbaarheid van medewerkers wordt getoetst én de acties leveren waardevolle en herkenbaar lesmateriaal op, waarvan medewerkers gegarandeerd onder de indruk zijn.
Print

Tags:

x

Nieuwsbrief

 

Blijf op de hoogte van de laatste security ontwikkelingen door je nu in te schrijven voor de Vest nieuwsbrief!


Ja, ik wil die nieuwsbrief!


 


Security 15 Minutes Live

Met Marc Hullegie

IT Tomorrow

met Marc Hullegie