Nieuws

Eat, sleep, learn..... repeat

Geschreven door Ernst de Rijk

8-5-2018
De “nieuwe” wet Algemene Verordening Gegevensbescherming bestaat al enige tijd en voor veel organisaties is de aanpassing van deze wet- en regelgeving gelukkig geen verassing. Het op een adequate manier van verwerken van persoonsgegevens zit bij dergelijke organisatie reeds verwerkt in de dagelijkse manier van werken. Toch zijn er voldoende organisaties pas gaan reageren nadat duidelijk werd dat de Autoriteit Persoonsgegevens sancties kan opleggen. Lees hier verder.

Bescherming en beveiliging van persoonsgegevens in de GDPR

Door: Kees Mastwijk, business area manager Security Management

21-9-2017

Volgend jaar gaat de Europese privacywetging in (General Data Protection Regulation, GDPR). De GDPR beschrijft de eisen waaraan organisaties moeten voldoen. Wat zijn de eisen in de GDPR als het gaat om de beveiliging van persoonsgegevens.

Stappenplan voor de voorbereiding op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Door: Kees Mastwijk, business area manager Security Management

20-4-2017

In eerdere nieuwsbrieven hebben we aandacht besteed aan de nieuwe Europese privacywetgeving die ingaat op 25 mei 2018. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft deze maand een stappenplan gepubliceerd om goed voorbereid te zijn op deze verandering. In dit artikel lichten we dit stappenplan toe en gaan we verder in op het onderwerp om verwerkingen van persoonsgegevens te identificeren en vast te leggen...

Aan de slag met de Europese privacy verordening

Door: Kees Mastwijk, business area manager Security Management

16-1-2017

Dit jaar wordt een jaar dat in het teken staat van voorbereidingen op de Europese verordening bescherming persoonsgegevens (GDPR). Deze gaat in mei 2018 van kracht: er ontstaat uniforme privacywetgeving binnen Europa. Voor organisaties tijd om voorbereidingen te treffen, om op tijd te kunnen voldoen aan de eisen uit de GDPR.

Nieuwsbrief

 

Blijf op de hoogte van de laatste security ontwikkelingen door je nu in te schrijven voor de Vest nieuwsbrief!


Ja, ik wil die nieuwsbrief!


 


Security 15 Minutes Live

Met Marc Hullegie

IT Tomorrow

met Marc Hullegie